Web Analytics Made Easy -
StatCounter
The Last Watch (Czech) » Repost from @knihy_nad_zlato
top of page
  • Writer's pictureJ.S. Dewes

The Last Watch (Czech) » Repost from @knihy_nad_zlato




Czech translation in the wild! It’s hardcover! I wants it!! *grabby_hands.gif*



・・・

Hlídka na konci vesmíru - J. S. Dewes

1. díl série Rozhraní


Počet stran: 515


Anotace je v komentářích.


Jaké je vaše nejoblíbenější scifi? Doporučili byste mi nějaké, kde se cestuje vesmírem?


Můj názor: Měla jsem pocit, jako bych tam byla.


Tohle bylo tak dokonalý! Tak prvně k postavám. Rakeová - první ze dvou hlavních postav/vypravěčů - byla výborná. Hrozně moc by mě zajímala její minulost. Je fakt, že tu bylo pár průstřihů do její minulosti, a bylo to fakt zajímavý, ale já chci vědět víc. Bavilo mě jak řešila problémy, jak vedla svoji posádku, jak moc cítila vinu za… no za víc věcí. Cavalon - druhý ze dvou hlavních postav/vypravěčů - byl snad ještě lepší. Jo, a je asi jedinou postavou ze všech knih, které jsem kdy četla, kterou si nedokážu představit. Týpek, kterému je 27, fyzicky 34, chováním tak 5, a zároveň je neskutečně chytrej a kretén k tomu. Fakt. Jak si ho mám jako představit? O něm, i o jeho minulosti bych mimochodem taky ráda věděla víc. Vedlejší postavy taky dobrý. Nikdo tam nebyl jen tak, aby tam byl. Každej tam má svoji minulost, a je vidět, že jim ji autorka vymyslela, i když třeba nenapsala.


Líbí se mi, že i když je tahle knížka pořádně akční scifi, přesto to není to jediné, o čem by byla. Velmi vkusně a citlivě zmiňuje třeba závislost, úzkosti, vinu, rozhodnutí o spoustě životů či smrti, lásce i přátelství, ztrátě blízkého člověka, politice… Tahle knížka má opravdu všechno. Všechno.



Prostředí bylo perfektní. Cestování vesmírem, rozhraní, viatorské technologie, vesmírné stanice i lodě. Nic z toho ve skutečnosti neznám, a přesto mám dojem jako bych tam byla. Pokud byste rádi na procházku vesmírem, tohle je ideální volba.


Už teď se nemůžu dočkat druhýho dílu. Navíc myslím, že by tam mohlo být víc politiky, než jen nějaký náznak, a to já ráda. Nechápu, jak někdo může svoji první knížku napsat takhle dokonalou. Tleskám autorce a doufám v další knihy od ní.


Hodnocení: 5/5⭐


bottom of page